Urmatoarea versiune de Windows nu va avea indicativul 9

Posted by admin in Flux with Comments Off on Urmatoarea versiune de Windows nu va avea indicativul 9

  Urmatoarea versiune de nu va avea indicativul 9.

Toata lumea stie de acum ca urmatoarea versiune de Windows nu va avea indicativul 9, cum ar fi fost logic, ci 10. Explicatia ar putea tine nu de marketing, ci de un bug – o de programare.

La sfarsitul lunii septembrie, Microsoft a anuntat ca urmatorul pe care il va lansa nu va fi Windows 9, ci Windows 10.

Au aparut diverse explicatii pentru faptul ca s-a sarit peste cifra 9, care venea in mod normal „la rand”, insa printre cele mai plauzibile pare a fi aceea ca e vorba de fapt de un bug.

O eroare de programare, adica, din cauza careia diferite soft-uri, printre care si , pot „crede” ar putea confunda Windows 9 cu Windows 98 sau chiar Windows 95.

Teoria a fost lansata pe retelele sociale de programatori care au descoperit in codul sursa al mai multor ca sistemul de operare era identificat doar pe baza primei cifre – adica 9.

Caz in care utilizatorii de Windows 9 riscau ca aceste aplicatii sa nu le functioneze, pe motiv ca au un sistem de operare vechi si depasit.

De vina ar fi lenea programatorilor care au scris aceste linii de cod, si care in loc sa precizeze ca e vorba de Windows 95 sau 98, au conditionat doar de prima cifra.

Reprezentantii au dat un raspuns care nu lamureste nimic. „Windows 10 duce Windows mai departe. Nu e doar o imbunatatire, ci un nou Windows care le va da puteri noi urmatorilor un miliard de utilizatori”.

Teoria conform careia a fost nevoie de o schimbare de nume din cauza unei erori de programare a fost insa confirmata de mai multi programatori.

Acestia au identificat probleme in diverse aplicatii in cazul in care sistemul de operare ar fi fost botezat Windows 9 si spun ca rebotezarea ar fi fost cea mai simpla solutie pentru a evita acest impediment.

Comments are closed.