Yahoo lucreaza la o tehnologie care va personaliza continutul web

Posted by admin in Flux with Comments Off on Yahoo lucreaza la o tehnologie care va personaliza continutul web

Yahoo lucreaza la o tehnologie care va personaliza continutul web lucreaza la o care va personaliza continutul web pentru utilizatorii de aparate mobile, a declarat vineri directorul general al companiei Marissa Mayer.

Datele utilizatorilor vor face posibila crearea unui asa-numit grafic al intereselor, care sa permita generarea unui Internet personalizat, a spus Mayer intr-un interviu acordat la Forumul Mondial de la Davos.

Datele vor fi detinute de utilizatori, care vor putea sa isi transfere informatiile intre platforme.

Mayer a investit in tehnologia wireless, in incercarea de a atrage utilizatori si venituri din publicitate de la Facebook si .

De cand a devenit director general al Yahoo! in iulie anul trecut, Mayer a actualizat aplicatia Flickr pentru fotografii, a cumparat firma startup de aplicatii mobile Stamped si a anuntat planuri de angajare a unor ingineri specialisti in smartphone-uri si tablete PC.

“Web-ul devine atat de vast, exista atat de mult continut, iar acum, cu aparatele mobile, atatea activitati. Cum punem toate astea la un loc? Raspunsul Yahoo! va fi o aplicatie de ordonare a informatiilor, personalizata, pentru telefoanele mobile”, a aratat sefa Yahoo!

Mayer, al cincilea CEO al Yahoo! din ultimii cinci ani, vrea sa inverseze declinul din ultimii trei ani al vanzarilor, in conditiile in care utilizatorii de Internet s-au indreptat catre Facebook si Google.

De la preluarea functiei de CEO de catre Mayer, actiunile Yahoo! au urcat cu circa 30%.

Comments are closed.