Tu ce faci,fa,Doina aici ?

Posted by admin in Flux with Comments Off on Tu ce faci,fa,Doina aici ?

Tu ce faci,fa,Doina aici .

, catre ministrul delegat pentru Ape, : “Tu ce faci, fă, Doina aici? Aveai tu chef de niste ?”

Localnicii din Beiu, Teleorman, i-au reclamat premierului Victor Ponta, venit sa vada pagubele produse de inundatii, ca autoritatile nu i-au informat ca viitura se indreapta spre casele lor.

Ei au acuzat faptul ca singurele informatii primite legate de situatia raurilor au fost cele prin intermediul presei, primarul fiind “la pescuit”.

Localnicii i-au mai spus ca se tem de faptul ca, prin construirea digului, apele se vor revarsa spre alte zone ale localitatii, spunand ca asa s-a intamplat dupa ce in comuna Branceni a fost construit un dig care a directionat acum apele spre Beiu.

Desi apa nu era prea mare, Victor Ponta si au pornit-o prin sat intr-o barca pneumatica, trasa de pompieri incaltati cu cizme de cauciuc.

Alaturi de cei doi a fost si ministrul Apelor, Doina Pana, care nu parea tocmai pregatita pentru o vizita pe teren.

Ponta: “Tu ce faci, fă, Doina aici? Aveai tu chef de niste inundatii?
Doina Pana: “Pai nu aveam chef, dar…”

“Doamna, hai sa nu moara si capra vecinului !”, i-a spus Dragnea unei femei care reclama acest lucru, asigurand-o in acelasi timp ca, prin construirea unui dig la Beiu, nu vor fi inundate alte case.

El a admis ca digul trebuia construit mai demult, in anii anteriori, Ponta adaugand: “Asa este romanul, dupa prima greseala nu invata, trebuie sa vina si a doua”.

Localnicii au mai reclamat faptul ca traficul de autovehicule grele a fost deviat de la Alexandria spre satul lor, iar trepidatiile produse de masini le-au stricat casele.

“Ne-a terminat casele. Aceasta sosea nu este omologata pentru trafic greu”, au afirmat acestia, Dragnea raspunzandu-le ca nu este deviat traficul greu, ci ca “este o restrictie de tonaj care, din pacate, nu este respectata”.

Ponta i-a asigurat ca in aceasta saptamana il va trimite pe “seful de la Drumuri” pentru a rezolva problema.

Guvernul va aloca 15 milioane lei pentru construirea unui dig si alte lucrari hidrotehnice de sistematizare a raurilor Vedea si Teleormanul, proiectul urmand sa fie finalizat pana la sfarsitul lunii august, au anuntat premierul Ponta si vicepremierul Dragnea, aflati in statul Beiu din Teleorman.

Cei doi au ajuns marti dimineata la Beiu si s-au urcat intr-o barca pneumatica pentru a vizita mai multe zone inundate.

Un localnic din satul Beiu (Teleorman) i-a spus premierul Victor Ponta ca “un director” din cadrul directiei judetene de ape, responsabil si cu localitatea sa, nu isi indeplineste atributiile, seful Guvernului asigurandu-l ca il va “verifica” pe director si ca acesta va fi demis daca este vinovat.

Sateanul i-a spus lui Ponta ca persoana respectiva “sta de 35 ani numai acasa” desi ocupa postul de director, Ponta raspunzandu-i: “De 35 de ani este director ? Asta care raspunde de aici? Ia, ca il verific acum si poate il lasam de tot acasa. Acum, cand merg la prefectura, il verific. Il ‘promovam’ acasa. Mai dam pe unul afara, ca, daca nu dam afara, nu inteleg”.

Comments are closed.