Harta celor 63 de sisteme video din Romania pentru roviniete

Posted by admin in Flux with Comments Off on Harta celor 63 de sisteme video din Romania pentru roviniete

Harta celor 63 de sisteme video din Romania pentru rovinieteRoviniete – Daca ati scapat pana acum fara amenda, din acest an nu mai aveti sanse. Autoritatile vor sa monteze in toata tara camere pentru depistarea celor care nu si-au cumparat .

Mai mult, Fiscul vrea sa blocheze conturile celor care au fost sanctionati si refuza sa-si plateasca amenzile.

Drumuri nationale care leaga Bucurestiul de zona Moldovei, centrul tarii si Oltenia, dar si drumuri nationale din Ardeal, sudul tarii, toate vor fi monitorizate de noi camere inteligente.

Aceste sisteme fie le vor completa pe cele existente, fie vor aparea si acolo unde nu erau, iar soferii circulau fara sa plateasca .

Autostrada Bucuresti-Ploiesti este singura autostrada din tara care nu are camere pentru roviniete.

Acesta situatie se va schimba in acest an, cand autoritatile vor impanzi soseaua cu sisteme de . Grija mare daca circulati pe aici, platiti , ca sa nu fiti amendati.

Numerele de inmatriculare sunt inregistrate in sistemul inteligent al , iar amenda va este trimisa in plic, acasa. O activitate profitabila pentru Compania Drumuri, care i-a adus anul trecut in conturi aproape 50 de milioane de euro.

Insa nu toti romanii au platit. Cristina, de pilda, a contestat sanctiunile in instanta.

Cristina:

“Am luat 10 amenzi, ma duceam pana la Giurgiu. Nu mi se pare normal sa platesc aceste taxe.”

A reusit sa castige in cazul a 5 amenzi, pe viciu de procedura: procesul verbal nu era semnat de un agent constatator. De altfel, numai anul trecut statul roman nu a reusit sa incaseze de la soferii amendati peste 15 milioane de euro.

CNADNR:

“Sumele provenite din amenzile aplicate de personalul CNADNR constituie venit in proportie de 90% in contul CNADNR si 10% la .”

Cum compania drumuri nu poate sa puna popriri pe conturi, romanii platesc doar cei 10%, ca sa nu fie sanctionati de ANAF. In curand insa, va prelua colectarea amenzilor de la CNADNR, iar statul spera ca va reusi astfel sa-i oblige pe soferi sa plateasca amenda integrala.

Comments are closed.