“Romgleza” Ioanei Petrescu

Posted by admin in Flux with Comments Off on “Romgleza” Ioanei Petrescu
auto.oxa.ro

Un site cu vanzari autoturisme foarte bun este auto.oxa.ro.

“Romgleza” Ioanei Petrescu.

Tinerii ministri propusi de Victor Ponta sa ocupe pentru prima data un loc la masa Guvernului, au mers in Parlament ca sa fie audiati de comisiile de specialitate.

Nu a fost o zi prea usoara pentru profesoara de economie cu doctorat la Harvard, dar lipsita de experienta manageriala, propusa la .

Discutiile cu parlamentarii l-au incurcat si pe ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, un actor care a trait mai mult prin Franta, dupa Revolutie. Candidatii au avut de suportat ironiile parlamentarilor din opozitie si multi au ramas… fara grai. Dar au primit aviz favorabil.

, tanara de 34 de ani cu doctorat in economie la Harvard, propusa de premier la finante, a sustinut in fata comisiei ca vrea sa continue programul de guvernare la care ea insasi a contribuit. Alesii nu s-au lasat impresionati de experienta acumulata in cei 14 ani petrecuti in Statele Unite.

“Am lucrat in cercetare la un think tank (…) sa vedem daca reducem TVA-ul si la hotelurile cu breakfast, mic dejun. Multumesc doamna Paul (…) Atunci poate acest exercitiu ne va da un cut-off, ma scuzati doamna Paul.
– Nu pentru mine, ca eu vorbesc 4 limbi straine, dar sunt colegi care nu inteleg.
– Am retinut si aveti dreptate o sa incerc sa vorbesc in romana”

Parlamentarii nu s-au abtinut sa faca glume pe seama lipsei de experienta manageriala dar si politica a ministrului propus la Finante. Mai ales dupa ce Ioana Petrescu afirma recent intr-un articol din Ziarul Financiar ca romanii ar trebui sa cumpere usturoi de la micii producatori si sa-si plateasca taxele pentru a dovedi ca sunt buni cetateni.

“Va rog sa nu impozitati usturoiul si ceapa”, i-a transmis Gheorghe Ialomitianu.

“Chiar ieri s-a discutat in Senat despre cei care produc usturoi. Puteti sa radeti, ca noua ne place cand zambiti, dar e o chestiune serioasa”, a comentat Marinica Dinca, completat apoi de Ioana Petrescu: “Imi pare bine ca cineva a observat ca articolul cu usturoiul a fost o metafora si ca ideea este sa ne platim darile la stat ca sa fim buni romani”

Nici ministrul pentru dialog social Aurelia Cristea nu a scapat usor de comisie. Parlamentarii s-au luat la cearta chiar de la inceputul audierii.

Si actorul Bogdan Stanoevici propus ministru pentru romanii de pretutindeni a avut astazi un rol dificil. Nu a reusit sa-i convinga pe senatorii PNL ca stie prea multe despre comunitatea romanilor din Franta.

“Sunteti complet pe langa subiect .sunteti varza de Bruxelles. Va recomand sa va inchideti cu consilierii undeva 24 de ore ca sa va puneti la punct”, i-a transmis Mircea Dolha de la PNL.

Campioana la atletism Gabriela Szabo, propusa pentru ministerul tineretului i-a impresionat pe unii parlamentari din comisie, dar i-a dezamagit pe cei din opozitie.

Au trecut cu bine de si ceilalti ministri aflati la primul mandat: Razvan Nicolescu- delegat pt energie, Florin Nicolae propus la IMM-uri si Alexandru Cotovelea ministrul pentru societatea Informationala.

Comments are closed.