Romania are 7 servicii de informatii si nu poate localiza un avion

Posted by admin in Flux with Comments Off on Romania are 7 servicii de informatii si nu poate localiza un avion

are 7 servicii de informatii si nu poate localiza un .

: Romania, tara fara dusmani externi, dar cu 7 . Cu toate astea, nu poate gasi un avion.

Publicatia Washington Post a relatat intr-un material preluat de pe agentia AP si publicat in editia online despre accidentul aviatic petrecut in saptamana trecuta si despre criza pe care a antrenat-o in Romania.

“Prabusirea unui avion de mici dimensiuni intr-o regiune greu accesibila din munti nu ar infuria o tara in mod normal si nici nu ar reprezenta o amenintare la adresa guvernului.

Insa, Romania s-a infruntat cu acest scenariu”, noteaza Associated Press intr-un material preluat de Washington Post .

“Pana acum patru oficiali importanti, inclusiv ministrul de interne, si-au dat demisia sau au fost concediati dupa ce toti pasagerii avionului au supravietuit impactului din munti, pe o ceata deasa.

Unul dintre piloti si o studenta la medicina au murit mai tarziu, una dintre cauze fiind si hipotermia, dupa ce au asteptat ore bune sa fie salvati”, relateaza jurnalistii de la AP.

“Romania a reactionat cu furie, iar oamenii au acuzat pe social media si in talk-show-uri incompetenta guvernului dupa ce s-a aflat ca cei raniti au sunat la serviciile de urgenta de 6 ori.

Dupa 4 ore si jumatate, satenii si un padurar au localizat avionul care s-a prabusit la o altitudine de 1400 de metri. Echipele medicale au ajuns cateva ore mai tarziu si erau prost echipate.(…)

Unii oficiali au aparat raspunsul autoritatilor fata de accident, spunand ca echipele de salvare au actionat in conditii de mediu dificile si pe intuneric. Cu toate acestea, ura oamenilor s-a acumulat treptat.

Multi dintre ei cred ca autoritatile nu au avut in dotare echipamentul modern necesar pentru a localiza victimele, insa investesc in supraveghere.

Romania, o tara cu 19 milioane de locuitori si fara dusmani externi, are 7 agentii de informatii, inclusiv principalele agentii interne si externe de spionaj”, mai noteaza ziaristii americani.

Acestia explica si furia romanilor in urma acestui accident: “Agentia de telecomunicatii speciale – una dintre cele 7 agentii de informatii – a investit 40 de milioane de euro in serviciul pentru numarul national de urgente, insa cele 6 apeluri ale ranitilor nu au fost de ajuns pentru a se ajunge la ei suficient de repede.”

Comments are closed.