Persoanele religioase au o structura a creierului usor diferita

Posted by admin in Flux with Comments Off on Persoanele religioase au o structura a creierului usor diferita

Persoanele religioase au o structura a creierului usor diferita.

Cercetatorii de la Universitatea din au realizat un ale carui rezultate au demonstrat ca persoanele religioase au o structura a creierului usor diferita fata de cea a oamenilor care nu sunt la fel de spirituali.

Astfel, cortexul cerebral al acestora este mai gros în cazul celei dintâi categorii.

„Ceea ce credem si starile noastre de spirit se reflecta în creierul nostru, iar acum, cu ajutorul noii tehnologii imagistice medicale, putem începe sa observam asta”, a explicat dr.
Myrna Weissman. „Creierul este un organ extraordinar. El nu doar controleaza, dar este si controlat de starilea noastre de sprit”, a continuat aceasta.

Specialistii care lucrat la cercetarea publicata în revista „JAMA Psychiatry” subliniaza însa ca nu neaparat grosimea scoartei cerebrale determina o persoana sa fie mai mult sau mai putin spirituala.

Totusi, daca între cele doua exista o legatura, atunci oamenii religiosi sunt mai putin vulnerabili în fata depresiei.

Asta pentru ca cercetatorii condusesera un studiu anterior ce demonstrase ca persoanele al carui cortex este mai subtire, sunt mai predispuse riscului dezvoltarii unei depresii.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta vor acum sa realizeze un al treilea experiment menit sa releve daca grosimea scoartei cerebrale se modifica sau nu odata cu schimbarea religiozitatii sau starii de spirit ale unei persoane.

Comments are closed.