Octopus poate fi folosit in loc de cash

Posted by admin in Flux with Comments Off on Octopus poate fi folosit in loc de cash

poate fi folosit in loc de cash .

Hong Kong, casa a peste 7 milioane de oameni, este pe punctul de a ramana complet fara . Nu din cauza vreunei fraude, ci a dezvoltarii tehnologiei.

Locuitorii din Hong Kong nu se cauta prea des prin buzunare cand vor sa-si cumpere bilete de autobuz.

Din 1997, au la dispozitie cardul Octopus – un dispozitiv smart care contine un cip capabil sa comunice in mai putin de o secunda cu procesoarele incorporate in aparatele de taxare, scrie CNN.
Potrivit Octopus Cards Limited, 95% dintre locuitorii din Hong Kong cu varste cuprinse intre 16 si 65 de ani au un asemenea card, iar tranzactiile se ridica la 18 milioane de dolari in fiecare zi.

Noutatea este ca Octopus trece acum si pe telefoanele mobile. “Avansul tehnologic al cardurilor inteligente ne-a ajutat sa implementam SIM-ul mobil Octopus in smartphone-uri”, spune CEO-ul companiei, Kevin Goldmintz, intr-un interviu acordat CNN.
Astfel, locuitorii Hong Kongului vor avea nevoie doar de un card, un telefon sau un ceas pentru a putea face plati la terminalele de tren, autobuz sau feribot.

Insa Octopus nu este folosit exclusiv pentru transport.

Cardul poate fi folosit in loc de cash in orice cafenea, la cinema, in magazine, supermarket-uri si chiar la cumparaturile online.

Un alt proiect ambitios al companiei se refera la un portal de comert asemanator cu eBay sau Amazon.

Astfel, Octopus poate fi folosit si pe portalul Taobao, insa doar in limita a 130 de dolari.

Pe telefon faci cumparaturi mai usor decat ai bate din palme: intri in aplicatia de pe mobil, confirmi tranzactia si gata.

Acum, Octopus a inceput sa avanseze pe continent, promovand cardul in provinciile Guangdong si Shenzhen.

Comments are closed.