O noua taxa de 10 eurocenti pe litru de carburant

Posted by admin in Flux with Comments Off on O noua taxa de 10 eurocenti pe litru de carburant

O noua taxa de 10 eurocenti pe litru de carburantO noua taxa de 10 eurocenti pe litru de carburant

Guvernul analizeaza introducerea unei noi taxe de 10 eurocenti in pretul carburantilor. Propunerea a fost confirmata de premierul Ponta care spune ca apartine fostului ministru, Relu Fenechiu.

Banii obtinuti vor fi folositi la constructia de drumuri. Aceasta nu ar fi singura taxa noua: de anul viitor, vor fi impozitate piscinele si parcarile, proprietate personala.

De anul viitor proprietarii de piscine vor plati un impozit la stat dupa ce guvernul a discutat aceasta masura si cu echipa FMI prezenta la Bucuresti. Vor fi impozitate si parcarile proprietate persoanala, altele decat cele inchiriate de la primarie.

In plus s-ar putea adauga si o taxa de 10 eurocenti pe litru de carburant. In prezent, birurile din care merg la stat reprezinta jumatate din pret. Informatia despre taxa din carburant a fost facuta publica chiar de premierul Ponta. Solicitat sa ofere mai multe detalii acesta a batut, insa, in retragere.

Victor Ponta: “Nu se da nicio noua taxa. Daca nu mai putem sa le luam pe cele actuale…” A revenit imediat asupra declaratiei, sugerandu-le jurnalistilor sa intrebe in alta parte.
Victor Ponta: “Nu am lansat eu, am confirmat faptul ca a existat propunerea fostului ministru al Transporturilor Fenechiu. De taxe si impozite va poate vorbi ministrul de finante domnul Chitoiu.”

Fostul Ministru al Transporturilor, care a venit cu ideea taxei din carburant, a confirmat ca aceasta se afla in prezent in dezbatere publica.

Relu Fenechiu: “Ar strange bani la bugetul de stat pentru constructia de autostrazi.”

Dar ce inseamna 10 eurocenti pentru portofelele noastre?

“Daca noua taxa ar intra in vigoare astazi, carburantul s-ar scumpi dintr-o data cu 45 de bani. Astfel, motorina ar costa la 6,42, iar pretul benzinei s-ar duce la 6 lei si 10 bani. Asta inseamna ca la fiecare 100 de lei, un sofer pierde aproape 1 litru si jumatate de motorina.”

Pierderea ar fi si mai mare pentru cei care sunt permanent pe drumuri.

“Un sofer care face 2 plinuri pe luna va constata ca dupa aplicarea taxei a pierdut intr-un an 100 de litri. Cantitatea ar fi fost suficienta pentru un drum dus intors Bucuresti – Satu Mare.”

Autoritatile uita insa ca au atras doar 16 % din fondurile europene pentru constructia de autostrazi.

 “Pun taxe pentru ca sunt incompetenti si nu pot atrage fonduri europene.”
Din noua taxa s-ar strange apoape 600 de milioane de euro pe an.

Comments are closed.