Metoda prin care politistii pot prinde infractorii

Posted by admin in Flux with Comments Off on Metoda prin care politistii pot prinde infractorii

Metoda prin care politistii pot prinde infractorii.

Politistii vor avea de acum o noua metoda prin care vor putea obtine indicii despre diferite infractiuni: ei vor observa obiectele sau chipurile reflectate in ochii victimelor.

“Pupila ochiului este ca o oglinda. Ochii din fotografii ar putea indica unde ai fost si cu cine erai”, a declarat Dr. Jenkins de la University of York, coordonatorul studiului.

Tehnologia pusa la punct de cercetatori ii ajuta sa obtina informatii esentiale, cu ajutorul unor imagini de mici dimensiuni.

In felul acesta, anchetatorii pot identifica si obiecte, ca de exemplu indicatoare stradale sau magazine, care sa ii ajute sa afle locul in care s-a desfasurat infractiunea sau pozitia victimei si a atacatorului.

Rapirile sau cazurile de pedofilie, in care victimele sunt fotografiate, sunt principalele infractiuni care pot fi rezolvate si cu ajutorul acestei metode, mai spun oamenii de stiinta.
In cadrul studiului, Jenkins si , de la University of Glasgow, au fotografiat 8 persoane, care se uitau la alti 4 indivizi, aflati in spatele aparatului de fotografiat.

Subiectii studiului au fost rugati sa identifice in reflectiile ochilor persoane cunoscute sau portrete. In 84% din cazuri, subiectii au putut sa identifice chipuri familiare in reflexiile ochilor.

In cazul fetelor necunoscute, in 71% din cazuri observatorii au putut stabili o legatura intre reflexia din si o portret.

Christie Kerr a declarat ca “momentan, rezultatele studiului se aplica la fotografiile de inalta rezolutie, in care victimele sunt fotografiate“.

Zilnic, pe serviciul sunt incarcate peste 40 de milioane de imagini, care pot deveni surse de informatii, printr-o astfel de analiza vizuala.

Comments are closed.