Irinel Columbeanu turnatorul la securitate

Posted by admin in Flux with Comments Off on Irinel Columbeanu turnatorul la securitate

Irinel Columbeanu turnatorul la securitateMilionarul ar fi fost al Securitatii.

Potrivit reprezentantilor CNSAS, a fost informator al Securitatii. Drept urmare a fost declansata in justitie o procedura standard impotriva omului de afaceri.

Columbeanu, care i-ar fi turnat inclusiv pe si pe Dan Coma, refuza deocamdata sa comenteze situatia.

Irinel Columbeanu, sustin cei din Consiliul National pentru Studierea Arhivelor fostei Securitati, ar fi fost racolat in anii ’70, pe vremea cand era student, dar si ghid turistic.

Avea si nume de cod: Ivanescu si s-ar fi dovedit extrem de eficient.

El ar fi intocmit 118 note informative referitoare la colegii sai de facultate de la Politehnica, dar si la cetatenii straini pe care ii intalnea. Columbeanu a povestit de altfel despre perioada in care a fost ghid turistic.

Irinel Columbeanu ar fi turnat la Securitate despre cat de nemultumiti erau colegii lui de felul in care se facea aprovizionarea cu alimente, dar si despre simpatia celor mai multi fata de regimul .

Colegii erau cei de la Facultatea de Electronica, unde Irinel a ajuns pentru ca alte meserii nu i s-au parut ofertante.

Printre cei pe care i-ar fi parat, sustin surse CNSAS citate de jurnalistii de la gandul.info, se numara creatoarea de moda Doina Levinta si sotul ei, dar si Radu Dimofte, un important om de afaceri din Capitala.

In ciuda zelului sau, Irinel Columbeanu s-ar fi dovedit un profitor de pe urma colaborarii cu Securitatea, care l-ar fi ajutat sa plece in strainatate.

Este si motivul pentru care in 1988, pe cand tatal sau era functionar important al Guvernului, autoritatile ar fi renuntat la colaborarea cu el.

CNSAS a strans zeci de documente impotriva lui Columbeanu si a sesizat Curtea de Apel Bucuresti sa il declare oficial colaborator al fostei securitati ca politie politica.

Procesul este in etapa procedurilor preliminare si urmeaza sa fie judecat. Dar numai dupa ce Columbeanu isi va spune punctul de vedere.

Comments are closed.