Hackerii Beijingului – Unitatea 61398 revine cu noi atacurile cibernetice

Posted by admin in Flux with Comments Off on Hackerii Beijingului – Unitatea 61398 revine cu noi atacurile cibernetice

Hackerii Beijingului - Unitatea 61398 revine cu noi atacurile cibernetice – Dupa o perioada de „calm” de trei luni, unitatea clandestina a armatei chineze, Unitatea 61398, si-a reluat atacurile cibernetice contra intreprinderilor americane si, potrivit Mandiant, si-a schimbat natura activitatilor si a furat unele instrumente folosite in interiorul diverselor societati.

Generalul , care conduce Agentia de securitate nationala si Cybercomandamentul american, a declarat la summitul pentru ca retelele informatice americane au fost supuse unor atacuri constante, in unele cazuri de catre cei care doresc sa secrete pretioase, in alte cazuri de catre adversari decisi sa perturbe sau sa distruga retelele.

Credeti-ma ca se va agrava… Atacurile perturbatoare si distrugatoare asupra tarii noastre se vor agrava si, daca nu vom face nimic, furtul de proprietate intelectuala se va inrautati, a precizat generalul Alexander.

Expertii in securitatea industriei informatice si responsabili americani au precizat ca hackerii unitatii specializate a armatei chineze au furat informatii de la zeci de companii americane si agentii guvernamentale si se pare ca si-au reluat atacurile folosind tehnici diferite de cele anterioare.

Potrivit Administratiei Obama in raportul asupra industriei si unei anchete a Pentagonului, capacitatile militare chineze ar putea incita noii lideri de la sa se foloseasca de echipele de hackeri ale armatei, sau cel putin sa le incurajeze sa devina mai subtile.

Metode noi

Unitatea 61398, al carei sediu de 12 etaje este bine pazit la Shanghai, devenita un simbol al puterii cibernetice chineze, a revenit in afaceri, arata responsabili americani si firmele de securitate informatica, printre care Mandiant.

Atacurile chinezilor contra SUA au fost reluate, dar nu au fost identificate tintele, insa victimele sunt numeroase, cel putin la fel ca in atacurile precedente.

Un raport al Mendiant arata ca piratii se afla in spatele a zeci de furturi de proprietate intelectuala si documente guvernamentale din cursul ultimilor cinci ani – planuri de productie, de fabricatie, rezultate de teste clinice, documentatie de pret, strategii de negociere si alte informatii.

Reluarea atacurilor cibernetice nu reprezinta o surpriza pentru Casa Alba, un inalt functionar declarand ca „este un lucru asupra caruia va trebui sa revenim de nenumarate ori cu liderii chinezi“.

Mandiant arata ca piratii chinezi si-au incetat atacurile dupa ce au fost expusi in februarie si si-au retras uneltele de spionaj din institutiile unde se infiltrasera.

 

In cursul ultimelor doua luni, ei au inceput sa atace aceleasi victime si au introdus majoritatea uneltelor ce le permit detectarea datelor.

Piratii au reluat de acolo unde ramasesera.

De la sediul lor social din Shanghai, piratii au pus in functie noi capete de pod plecand de la calculatoare compromise pretutindeni in lume, multe dintre ele furnizoare de servicii internet ale micilor magazine ai caror proprietari nu realizeaza actiunea si omit sa aplice riguros corectiile calculatoarelor pentru amenintari cunoscute, permitand spionarea.

Obiectul atacurilor cibernetice chineze va fi o problema centrala a viitoarei vizite la Beijing a consilierului presedintelui Obama pe probleme de securitate nationala, Thomas Donilon, care a declarat ca lupta contra actiunilor Chinei in spatiul cibernetic se deplaseaza spre centrul securitatii complexe si al relatiilor economice dintre cele doua tari.

Dar sperantele de progres in aceasta problema sunt limitate.

Cand Pentagonul a publicat in aceasta luna un raport in care a identificat oficial armata chineza ca sursa a atacurilor, ministrul chinez de Externe a negat acuzatiile si Cotidianul Poporului, care reflecta punctele de vedere ale partidului comunist, a numit SUAadevaratul imperiu al pirateriei“.

Comments are closed.