Google “a cenzurat” site-ul rapgenius.com

Posted by admin in Flux with Comments Off on Google “a cenzurat” site-ul rapgenius.com

Google "a cenzurat" site-ul rapgenius.com “a cenzurat” -ul , considerat “o Wikipedia a hip-hopului”.

Compania Google a eliminat site-ul rapgenius.com din rezultatele sale de cautare principale, miercuri, penalizand astfel aceasta antologie online de versuri hip-hop, ai carei proprietari au incercat sa manipuleze algoritmul motorului de cautare.

Astfel, in cursul zilei de joi, cautarea pe Google a sintagmei “” nu a produs niciun rezultat pe motorul de cautare pana la pagina a sasea de rezultate.

Fondat in 2009 de trei absolventi ai Universitatii Yale, Rap Genius se autodefineste drept “o Wikipedia a hip-hopului“, o antologie cu versuri ale cantecelor, adnotate cu explicatii despre sensul acestora. Site-ul a tinut prima pagina a ziarelor anul trecut, cand a obtinut finantari de 15 milioane de dolari.

Google a luat masura de penalizare dupa ce bloggerul John Marbach a publicat pe blogul personal un e-mail venit din partea site-ului rapgenius.com, in care comentatorii de pe acest blog erau incurajati sa ataseze linkuri despre in articolele postate, indiferent de natura acestora, pentru a obtine un trafic mai mare.

Ghidul administratorului web de la Google prevede ca orice linkuri destinate manipularii de sau a ierarhiei unui site in cautarile pe Google pot fi considerate o incalcare a regulilor.

Fondatorii site-ului au raspuns printr-o scrisoare deschisa in care isi cer scuze companiei Google pentru practicile lor de optimizare a cautarii. Acestia au afirmat, insa, ca si alte site-uri cu versuri ale cantecelor practica incalcari similare.

Comments are closed.