Ger polar in USA -54 de grade in Minesotta

Posted by admin in Flux with Comments Off on Ger polar in USA -54 de grade in Minesotta

Ger polar in USA -54 de grade in MinesottaGer polar in USA -54 de grade in Minesotta .

Americanii dardaie la temperaturi polare. Meteorologii au avertizat ca zeci de recorduri de frig, unele vechi de cateva decenii, ar putea fi doborate astazi si maine in Statele Unite.

Temperatura resimtita in Minesotta, de exemplu, ar putea cobori pana la -54 de grade Celsius.

De la inceputul anului, cel putin 11 oameni si-au pierdut viata din cauza conditiilor extreme.

Duminica, temperatura resimtita in Wisconsin a coborat pana la -38 de grade Celsius. Dar va fi si mai rau, avertizeaza meteorologii.

Valul de frig arctic, combinat cu rafalele taioase de vant, vor face ca temperaturile resimtite sa coboare, in Minesotta, potrivit prognozelor, pana la -51 de grade Celsius.

Leziuni grave ale pielii pot surveni dupa doar cateva minute de expunere la un asemene frig polar.

La New York, aeroportul JFK a fost inchis ieri timp de doua ore, dupa ce un avion a derapat pe gheta si a iesit de pe pista.

N-au fost raniti printre cele 35 de persoane aflate la bord.
Dar, chiar si fara acest incident, numeroase curse au avut intarzieri sau au fost anulate, spre frustrare pasagerilor blocati prin terminale.

Valul de frig, cum nu s-a mai vazut de 20 – 30 de ani, e explicat de specialisti prin fenomenunul numit “vortex polar” – un ciclon persistent si de mare anvergura, ce “absoarbe” aerul extrem de rece din Arctica, aducandu-l pe o suprafata intinsa a teritoriului american, de la Dakota de Nord si de Sud, pana la Marile Lacuri si New England.

Si Canada se pregateste sa infrunte temperaturi glaciale, care vor cobora pana la -17 grade Celsius la Toronto.

Comments are closed.