Fara codul PIN – Finlanda il inlocuieste cu ceva si mai sigur

Posted by admin in Flux with Comments Off on Fara codul PIN – Finlanda il inlocuieste cu ceva si mai sigur

Fara codul PIN - Finlanda il inlocuieste cu ceva si mai sigur Fara codul PIN – Finlanda il inlocuieste cu ceva si mai sigur

Adio portofele mari care abia incap in buzunare. Adio mesaje de pe ATM-uri care ne anunta cum sa ne protejam codul PIN. Adio machiaj in exces.

Un start-up cu sediul in Helsinki a dezvoltat primul sistem de plata cu recunoastere faciala din lume.

Independent.co.uk scrie ca acest sistem nou va transforma in esenta fata dumneavoastra intr-un si chiar daca cineva isi va face operatie estetica sa arate exact ca dumneavoastra, sistemul va reusi sa faca diferenta dintre original si copie.

Oricum, operatia ar putea sa coste mai mult decat are victima bani in cont.

Denumita „cel mai rapid sistem de plata din lume”, tehnologia va recunoaste indivizii din momenul in care se apropie de casa de plata, britanicii notand ca „intregul proces de plata se va putea efectual astfel in aproximativ 5 secunde.”

Momentan, aceasta idee pare riscanta, insa producatorii softului spun ca se bazeaza pe “algoritmi militari” si va fi aproape imposibil de spart acest sistem. Chiar si in cazul asta, noi am accentua pe cuvantul “aproape”.

“Camerele noastre nu folosesc fotografii, ci un model matematic al fetei, ceea ce inseamna ca fiecare va fi unic”, spune Ruslan Pisarenko, directorul de dezvoltare al start-upului Uniqul.

“Chiar si gemenii vor fi diferentiati. Am fost intrebati si despre cei care isi fac operatii estetice. Sistemul va reusi sa recunoasca si diferentieze daca o persoana este reala sau este doar o masca.”, a mai declarat acesta.

vrea sa implementeze primele sisteme de acest gen in decurs de o luna, iar daca acestea vor da rezultate, atunci planuieste sa extinda proiectul.

Un lucru e cert. Sunt sanse mari ca un clovn aflat la locul de munca sa aiba probleme sa-si scoata banii folosind acest sistem. In rest, ideea suna excelent. Sau “aproape” excelent, ca sa revin la o idee de mai sus.

Comments are closed.