Fabricarea unui pistol cu o imprimanta 3D

Posted by admin in Flux with Comments Off on Fabricarea unui pistol cu o imprimanta 3D

Fabricarea unui pistol cu ajutorul unei 3D este posibila, de-acum, asa cum a demonstrat inventatorul sau pe un site, spre nemultumirea, luni, a activistilor din Statelor Unite impotriva armelor.

Pistolul Liberator de calibrul .380, din plastic, poate fi fabricat din piese mici ce pot fi asamblante, ulterior, cu ajutorul unei imprimante 3D, potrivit Defense Distributed, o asociatie care militeaza pentru fabricarea acestui tip de arme prin utilizarea tehnologiei 3D.

Este necesara, totusi, adaugarea unui mic percutor din metal si a unei piese metalice de trei centimetri, pentru ca arma sa fie conforma cu legea americana, fiind detectabila in portile de .

Fabricarea unui pistol cu o imprimanta 3D

Pe site, instructiunile pot fi citite in engleza si chineza. a postat o inregistrare video pe site, cu un test efectuat in apropiere de Austin, in Texas (sud), saptamana trecuta, cu un dispozitiv de plastic alb si albastru.

“A mers”, scrie Forbes, adaugand ca arma a explodat la a doua incercare a inventatorului acesteia, un student, Cody Wilson, in varsta de 25 de ani, de la Universitatea Texas.

Aparatorii unei reglementari mai stricte cu privire la arme sunt ingrijorati, intr-o tara care are, in prezent, aproape tot atatea arme (300 de milioane) cati locuitori (315 milioane).

“Iti intoarce stomacul pe dos”, a declarat senatorul democrat din New York . “Acum, oricine, un terorist, un bolnav mintal, un sot violent, isi poate deschide o fabrica de arme in garaj. Trebuie ca acest lucru sa inceteze”, a subliniat el.

Reprezentantul , tot din New York, a propus un proiect de lege ce interzice fabricarea acasa de arme din plastic.

“Controlul de securitate, reglementarile, nu vor servi la nimic daca criminalii pot sa isi imprime arme din platic acasa”, a subliniat el.

O 3D, ca de exemplu Replicator 2, fabricata de societatea MakerBot, poate fi cumparata cu 2.199 de dolari si este livrata intr-o saptamana.

Comments are closed.