Drona X-47B

Posted by admin in Flux with Comments Off on Drona X-47B

Drona X-47B, un prototip al unei cu o raza de actiune de aproape 4.000 de kilometri, a decolat marti cu succes de pe un portavion, o premiera mondiala care ar putea revolutiona aviatia, a anuntat .

“A fost catapultata cu succes la ora 11,18” (15,18 GMT) de pe portavionul “, a declarat locotenentul Katie Cerezo.

Dupa ce a efectuat cu succes cateva manevre in largul coastelor Virginiei (est), drona s-a indreptat spre baza aeronavala din Patuxent River, in Maryland, unde a aterizat 65 de minute mai tarziu.

La 103 ani de la debutul aviatiei navale si prima decolare a unui avion de pe crucisatorul american USS Birmingham, un aparat pilotat de la distanta a decolat de pe o nava, in premiera, o “turnura” in istoria aeronauticii navale, potrivit sefului sau, viceamiralul David Buss.

Drona X-47B

X-47B, care este dotata cu motor cu reactie, a fost conceputa in 2007 de firma americana Northrop Grumman, care construieste si drona de observatie Global Hawk.

Aparatul are o anvergura de 19 metri si o lungime de 12. Deocamdata, decolarea este doar o demonstratie si va fi nevoie de mai multi ani inainte de intrarea sa in serviciul militar.

Comments are closed.