Despre script-uri Web

Posted by admin in Flux with Comments Off on Despre script-uri Web

Un script Web este un tip de cod de poate fi utilizat pentru a face pagina Web dinamica.

De exemplu, un poate fi utilizat pentru a include un numarator de vizitatori, care se mareste de fiecare data cand cineva viziteaza pagina Web.

Sau un script Web poate fi utilizat pentru a include un numarator in ordine inversa pentru un eveniment special: „numai x zile ramase”, unde x se micsoreaza cu 1 in fiecare zi.

De obicei script-urile Web se executa de un browser de Web cand este deschisa o pagina Web, de obicei pentru a afisa informatii produse de script.

Crearea script-urilor Web este o caracteristica Office complexa care solicita cunostinte de programare.

Aveti posibilitatea de a adauga (VBScript) sau JavaScript paginii in , Excel, PowerPoint si FrontPage.

Scrierea de script-uri este utila pentru dezvoltarea de solutii particularizate bazate pe Web.

Aceasta furnizeaza un model de obiect complet pentru browser-ul de Web si obiectele de pe pagina curenta.

Aceasta face mai usoara scrierea unui cod care trateaza elemente din pagina fara sa stiti detaliile HTML-ului sau cum sunt implementate obiectele.

Aveti de asemenea posibilitatea de a crea un cod script care este proiectat special pentru a ghida evenimente care apar pe obiecte (cum ar fi controale ) pe pagina.

Vizualizati si editati codul HTML impreuna cu orice cod script pentru pagina Web, utilizand .

In Editorul de script-uri aveti posibilitatea sa adaugati text, sa editati etichete HTML si sa editati orice cod script Web.

Aveti posibilitatea de a vizualiza si pagina Web asa cum ar aparea intr-un browser de Web si de a-l edita in aceasta vizualizare.

Pentru informatii detaliate privind crearea de script-uri, vezi Ajutor pentru Editor de script-uri Microsoft.

Sfaturi

Cand inserati un script intr-o pagina Web, intr-un program Office, Editorul de script-uri creeaza o copie separata a paginii pe care o editati, care cuprinde continutul acesteia impreuna cu codul script-ului.

Dupa editarea paginii in Editorul de script-uri si intoarcerea la programul Office, faceti clic pe Reimprospatare Imagine buton pe bara de instrumente Reimprospatare pentru a actualiza pagina initiala cu modificarile facute in Editorul de script-uri.

Atentie cand copiati si mutati script-uri Web. Desi unele sunt self-contained si functioneaza corect in orice amplasare pe orice pagina, alte script-uri Web sunt dependente de structura paginii Web in care se afla.

Cand sunt copiate si mutate intr-o alta pagina Web — sau la o alta amplasare pe o pagina Web — aceste script-uri ar putea sa nu execute corect sau sa intoarca erori cand sunt vizualizate intr-un browser.

Comments are closed.