Cel mai mare virus vine probabil de pe Marte

Posted by admin in Flux with Comments Off on Cel mai mare virus vine probabil de pe Marte

Cel mai mare virus vine probabil de pe MarteCel mai mare vine probabil de pe

Oamenii de francezi au descoperit un nou virus, despre care spun ca este cel mai mare de pe .

Virusul, denumit Pandoravirus, are o marime de un micrometru, ceea ce inseamna ca este de 10 ori mai mare decat virusurile deja cunoscute.

Deocamdata a fost identificat numai pe coasta chiliana si intr-un lac din Australia, iar savantii banuiesc ca provine dintr-un tip celular care nu mai exista, noteaza Daily Mail.

Cercetatorii sunt de parere ca virusul descoperit este de origine extraterestra deoarece doar 6% din genele sale se aseamana cu genele terestre, iar codul genetic este de doua ori mai mare decat al Megavirusului, cel mai mare virus descoperit pe Pamant.

Potrivit specialistilor, virusul ar proveni de pe alta planeta, cel mai probabil de pe Marte.

Virusul gigant se gaseste doar in mediul acvatic si se pare ca nu prezinta un pericol pentru , au mentionat cercetatorii.

Dupa ce au studiat genomul pandoravirusurilor, oamenii de stiinta au descoperit ca peste 93% dintre genele acestuia nu seamana cu nimic altceva cunoscut pana acum, ceea ce face ca originea acestor virusuri sa fie un mister, mai scrie Daily Mail.

Potrivit cotidianului britanic, analiza genomului sugereaza ca pandoravirusurile nu sunt inrudite cu nicio alta familie de virusuri cunoscuta.

Aceste virusuri au peste 2000 de gene care codifica sinteza unor proteine si enzime cu functii necunoscute, mai arata datele studiului.

Comments are closed.