BadNews un virus agresiv in Google Play

Posted by admin in Flux with Comments Off on BadNews un virus agresiv in Google Play

BadNews un virus agresiv in Google PlaySpecialistii romani in securitate spun ca este o incercare reusita de a introduce virusi in reclamele care apar in aplicatii

Virusul BadNews sta ascuns in spatele unor reclame agresive care apar la unele aplicatii din .

Acestea gazduiau virusul inca din iunie 2012, spun specialistii romani in securitate, potrivit raportarilor Bitdefender .

Dupa instalarea in telefon, versiunile mai recente ale virusului BadNews trimiteau sms-uri false, solicitau utilizatorilor sa instaleze alte aplicatii virusate, sau extrageau date sensibile precum ID-ul aparatului si numarul de telefon.

Versiunea initiala a ceea ce a primit denumirea de Android.Trojan.InfoStealer.AK nu trimitea actualizari false precum o versiune descoperita mai recent, dar ar putea fi o prima incercare de a testa un sistem de livrare de virusi capabil sa treaca de procesele de scanare din Google Play.

’’BadNews este un exemplu care arata ca reclamele agresive introduse in aplicatii pot descarca ulterior virusi, astfel ca pe langa informatiile confidentiale pe care le colecteaza despre utilizator, acestea pot aduce si pierderi financiare serioase.

Dezvoltatorii de aplicatii ar trebui sa fie mult mai atenti la comportamentul reclamelor pe care le accepta in aplicatiile lor.

Desi acestea sunt la limita legitimitatii pentru ca aduna cantitati mari de date despre utilizatori cu scopuri neclare, incarcarea lor cu virusi are efecte de-a dreptul dureroase.

De asemenea procesul de scanare a aplicatiilor din Google Play ar trebui sa fie mult mai complex’’, declara Catalin Cosoi, Strategist, Bitdefender.

Desi virusul a fost raportat in repetate randuri in China, acesta a aparut si in tari precum Rusia, Germania si Myanmar. Bitdefender a identificat trei noi aplicatii – ru.yoya.anekdot, com.hellow.world si zh.studio – care se adauga altor 32 cunoscute ca purtatoare ale virusului.

In total cele 35 de aplicatii au fost descarcate de milioane de ori din Google Play.

Bitdefender recomanda utilizatorilor sa instaleze o solutie de securitate pentru mobile care detecteaza atat virusii, cat si aplicatiile ce contin reclame agresive si care pot prezenta un risc de securitate.

Comments are closed.