Agentii de la “Doi si-un sfert” au negociat cu kazahii de la Rompetrol

Posted by admin in Flux with Comments Off on Agentii de la “Doi si-un sfert” au negociat cu kazahii de la Rompetrol

Agentii de la "Doi si-un sfert" au negociat cu kazahii de la RompetrolAgentii de la “Doi si-un sfert” au negociat in secret, in numele statului roman, cu kazahii de la .

Mai bine de un an si jumatate agentii Departamentului de Informatii si Protectie Interna ai Ministerului de Interne au incercat sa ajunga la un compromis pentru recuperarea unor datorii de peste 500 de milioane de euro.

Traian Igas, ministrul de interne de atunci, confirma informatia si spune ca statul roman trebuie sa-si apere interesele prin toate mijloacele.

Informatia privind implicarea DGIPI in negocieri a fost dezvaluita de seful Agentiei Nationale a Resurselor Minerale, Gabriel Dumitrascu, cel care a semnat intelegerea cu Rompetrol, in februarie 2013.

Ministrul de Interne din guvernul Boc, Traian Igas, spune ca negocierile a fost dure, iar rezultatul mult peste ce s-a obtinut acum.

“Statul roman trebuie sa isi apere interesele prin toate structurile pe care le are in subordonare.

Prin structurile MAI am negociat de buna credinta, am negociat in interesul statului roman si am negociat in asa fel incat statul roman sa isi recupereze tot ceea ce trebuia sa recupereze, la acea data.”, a declarat Traian Igas.

Si , care a fost ministrul de Interne, vine cu detalii.

“Nu a negociat . Din partea Guvernului a negociat MAI, plus problema fundamentala este ca nu s-au inteles, nu au vrut sa vanda creante de 660 de milioane pe 200 de milioane, Ponta a facut-o, asta e problema”, a declarat Vasile Blaga, presedintele PDL.

Reprezentantii fostului Guvern Boc sustin ca au ramas documentele, care arata ca sumele negociate de MAI sunt mai mari decat cele din acordul semnat cu Rompetrol de guvernul Ponta, si ca pot fi facute publice de premier sau de actualul ministru de interne.

Potrivit memorandumului semnat de guvern cu Rompetrol, statul trebuie sa incaseze 200 de milioane de euro pentru o datorie de peste 500 de milioane de euro. Kazahii s-au angajat sa faca investitii de 1 miliard de euro in .

Presedintele Traian Basescu a respins insa legea privind aprobarea memorandumului Rompetrol si a trimis-o inapoi in Parlament.

Comments are closed.