21.000 de euro,moka fara numar de la ASF,se stie

Posted by admin in Flux with Comments Off on 21.000 de euro,moka fara numar de la ASF,se stie

21.000 de euro,moka fara numar de la ,se stie.

Va depuneti demisia si primiti o compensatie de 21 de mii de euro. O oferta imposibil de refuzat si-au spus 100 de angajati ai Autoritatii de Supraveghere Financiara, care au acceptat imediat conditiile.

Potrivit presedintelui ASF, salariile celor 500 de angajati ramasi au fost taiate, ca urmare a reformarii institutiei zguduite de scandaluri de coruptie. Chiar si asa, un sef de serviciu primeste acum peste 3 mii de euro pe luna.

“Salariul meu a fost diminuat cu 47 la suta”

Misu Negritoiu, presedintele institutiei publice cu unele dintre cele mai mari din Romania, a anuntat marti cat scrie pe fluturasul sau de salariu. Aproape 8000 de euro.

Presedintele ASF = 7950 euro
Directori general = 6800 euro
Directori = 5700 euro
Sefi de serviciu = 3400 euro

Directorii generali primesc cu 1000 de euro mai putin. Directorii de departamente 5700 de euro, iar sefii de servicii 3400. Aceste salarii sunt mai mici decat cele din BNR si mult mai mici decat ale fostei conduceri, sustine Misu Negritoiu.

Fostul presedinte, Dan Radu Rusanu a incasat venituri de peste 70 de mii de euro in doua luni. Cu toate acestea 98 de angajati nu au fost multumiti de salariile “mici” si au acceptat sa plece. Salariile compensatorii in cazul lor ajung la 21.400 de euro de persoana.

Cei aproape 500 de angajati ramasi trebuie sa respecte un cod de imbracaminte si… sa completeze declaratii de rudenie, in care sa prezinte informatii despre neamurile din interiorul ASF. Multi angajati sunt rude ale politicienilor.

“Am calculat si erau 53 de angajati in relatii de rudenie in ASF”, mai spune Misu Negritoiu.

Reforma pe care sustine ca vrea sa o faca actuala conducere nu va duce insa la disparitia primelor. Acestea vor fi aproape de valoarea salariului si se vor plati doar pentru performante.

ASF supravegheaza piata asigurarilor, a valorilor mobiliare si a pensiilor private. Din pacate, piata asigurarilor are cele mai multe probleme, iar conducerea autoritatii, in ciuda salariilor uriase pe care le incaseaza, nu a reusit sa le rezolve.

Singurele masuri luate pana acum au fost amendarea unor directori din companiile de asigurari, punerea unei companii sub administrare speciala si suspendarea dreptului alteia de a emite polite RCA timp de o luna.

Comments are closed.